T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / KEŞAN - Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu

COVİD 19 SÜRECİNDE EĞİTİM-ÖĞRETİMİ ETKİLEYEN GÜNCEL SORUNLAR

Çevrim içi yöntemlerle veya yüz yüze görüşmelerle öğretmenlerimizle toplantılar gerçekleştirilerek "Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunlar" başlıklı KTS faaliyeti hakkında görüş alışverişi yapılmıştır. Pandemiden dolayı uzaktan eğitime geçilmesi sebebiyle karşılaşılan olası problemler tartışıldı ve çözüm önerileri sıralandı. Bakanlığımız plan ve programı dahilinde uzaktan eğitim faaliyetleri okulumuzda sürdürülmektedir.

Öğretmenlerimiz ile yapılan istişare sonucunda uzaktan eğitim sürecinde en büyük sorun ve zorluğun bazı öğrencilerin internet bağlantısının veya bilişim araçlarının olmaması olduğu görülmüştür. Öğrencilerimizin haftalık ders yüklerinin (36 saat) tümü EBA platformu aracılığı ile  işlenmektedir. Bazen EBA sisteminde yaşanan yoğunluktan dolayı aksaklıklar olabilmektedir. 

Sonuç olarak okulumuzda karşılaşılan güçlükler tartışılmış olup uzaktan eğitim faaliyetlerinin okulumuzda verimli bir şekilde yürütülmesi için tüm öğretmen arkadaşlarımızın özverili bir şekilde çalıştığı görülmüştür.

30-03-202130-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.03.2021 - Güncelleme: 30.03.2021 16:01 - Görüntülenme: 222
  Beğen | 0  kişi beğendi